Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock14.10.2019
icon eye51
НОВИНИ

У Пулинах відкрили музей учасників бойових дій

14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці, українського козацтва та захисника України у Пулинах відбулося урочисте відкриття музею учасників бойових дій. Це подія, на яку багато людей чекали з нетерпінням.

Анатолій Липко і Віктор Байда виступають з вітальним словом

Тож сонячного ранку біля Центру культури і дозвілля Пулинської селищної ради зібрались глядачі. На початку дійства пролунав Державний Гімн України. Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто поліг на полі бою. Затим з вітальними словами до присутніх звернулися ті, хто зробив свій внесок у відкриття музею. Це голова районної ради Анатолій Липко, екс-голова Пулинської райдержадміністрації Віктор Байда, Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк, начальник Пулинського відділення поліції Віктор Лисюк, військовий комісар Валерій Сидорчук, мами загиблих воїнів  у зоні АТО Сергія Ковнацького та Олексія Горая, секретар Курненської сільської ради Олеся Павлюк, представник від ветеранів Афганістану Владислав Загурський, художник Леонід Фесенко, учасники бойових дій Сергій Яровий, Василь Заріцький, Андрій Висоцький.

Отець Сергій Янчук вітає присутніх зі святом

Затим отець Сергій Янчук освятив приміщення музею та благословив присутніх.

Після урочистостей глядачі завітали до приміщення музею. Там встановлені різні експонати ветеранів АТО та воїнів-«афганців». Це і фотографії, і прапори, і зброя, і речі військовослужбовців. Також у музеї є стенд пам’яті героїв Небесної Сотні.

Організатори вірять, що музей допоможе зберегти пам’ять про подвиги тих, хто воював за для миру.

You cannot copy content of this page