Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock18.11.2019
icon eye28
НОВИНИ

У Пулинах відбулася реалістична вистава про війну на Сході

У п’ятницю, 15 листопада, до Пулин приїхали артисти-аматори з міста Бучі Київської області, щоб представити реалістичну виставу «Шлях солдата». Її особливість у тому, що акторами є люди, які побували на війні, пережили пекло обстрілів, повернулися додому живими та прагнуть поділитися своїм болем з іншими.

Перед початком вистави у Центрі культури і дозвілля на моніторах транслюються відеокадри загарбання українських територій російськими окупантами. Побачене занурює атмосферу війни і страждань. На сцені з’являються двоє солдатів. Під час бесіди мріють про мирне майбутнє, сумують за рідними та сподіваються живими повернутися додому. До їхньої розмови приєднуються військова на прізвисько Ванга та волонтерка.

Згодом розігрується найважча сцена – обстріл позицій військових. Одного з солдат рятує волонтерка, витягуючи з лінії вогню. Інший військовий – гине. Лунає найтрагічніша мелодія – «Пливе кача». Люди у залі затамовують подих. Декому важко стримувати емоції, на обличчі з’являються сльози…

Гра акторів триває. На сцені – мирне сьогодення, в якому не знаходять спокою ті, хто вижив. Глядачі не зводять погляду зі сцени в очікуванні фіналу історії.

– Ця вистава мене дуже вразила. Переконливо показано те, що відбувається на передовій, і як важко солдатам повертатися до мирного життя, – мовить жителька смт Пулини Майя Опанащук. – Момент загибелі солдата зачепив серце, розплакалася. Ще більше побачене і почуте вразило мою дочку. Вона зізналася, що у деякі моменти їй було дуже страшно. Ми аплодували акторам стоячи.

– Актори – великі молодці, вірив і переживав разом із усіма. Вистава – супер! – каже волонтер Володимир Адамович.

– Виставу дивилися 18 учнів старших класів Мартинівської школи, – мовить директор освітнього закладу Наталія Гавриленко. – Після побаченого є над чим замислитися та почати по-іншому сприймати війну на Сході. Актори порушили багато проблем, про які раніше не думали.

You cannot copy content of this page