Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock05.08.2019
icon eye68
НОВИНИ

У Грузливці збудують капличку на честь Святителя Василя Великого

Олександр Кулик з сином Святославом зустрічає хлібом-сіллю митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима

4 серпня в селі Грузливець відбулося освячення місця під будівництво каплички на честь Святителя Василя Великого.

Ініціатором та інвестором будівництва став директор Науково-практичного  центру нейрореабілітації «Нодус» Олександр Кулик. Він виконує духовний заповіт свого батька, Василя Кулика. Участь в урочистості взяв митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, духовенство, громада села та родина Куликів.

Олександр Кулик розповів нашому журналісту, що будівництво каплички розпочалося вже сьогодні, 5 серпня. Двері храму будуть відкриті для усіх бажаючих.

– У Грузливці на тому місці виросли всі відомі нам покоління предків-Куликів, починаючи з 19 сторіччя, – ділиться Олександр. – Село ніколи не мало церкви, притому що громада дуже набожна!  Хочемо віддати шану своїм предкам і виконати Батьківський заповіт. Адже моя бабуся, дідусь і батько дуже хотіли, щоб це село жило і щоб у ньому була Церква віри, в якій ми всі хрещені. Батько дуже любив це село, саме це місце біля річки Грузлівки. Любив простий народ, щирих селян рідного села, про що не раз писав у своїх віршах. Тому я вирішив на своїй землі, як і казав колись батьку, за власні кошти побудувати Родинну Капличку-Храм, тепер уже на честь батька і Святителя Василя Великого. Будівництво вже сьогодні розпочалося!

Наталія Кулик, дочка Василя Кулика, додає:

– Олександр відновлює там батьківське (бабине і дідове) обійстя Куликів. На честь нашого батька капличка буде носити ім’я Святого Василя ( і прадід був Василем). У Грузливці ніколи не було церкви. Люди ходять в навколишні села. А прадід завжди мріяв, щоб був храм. Потім батько мій казав, що повинна бути церковка. Батько мій дуже любив собор у Житомирі і знав Никодима. Він обговорював з ним питання, щоб Грузливець ожив – там повинна бути церква. Це буде церковка із джерелом цілющої води. Будує Олександр Васильович Кулик під керівництвом отця Андрія. Це віра наших предків та всіх грузливчан.

Під час освячення місця під будівництво святині люди перебували у щирому піднесенні. Не хотіли розходитися, спілкувалися. Никодим всіх обіймав, благословляв. Грузливець ожив – люди давно чекали свята! – каже Наталія Кулик.

Учасники урочистого освячення місця під будівництво каплички Святителя Василя Великого

You cannot copy content of this page