Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock08.11.2019
icon eye39
НОВИНИ

Учні, медики та працівники державних установ долучилися до написання радіодиктанту національної єдності

Сьогодні в Україні пройшов радіодиктант національної єдності. Його щорічно проводять до Дня української писемності та мови, який відзначається 9 листопада.

До написання диктанту долучилися учні Пулинської школи, працівники комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги” Пулинської райради,  Пулинського районного сектору Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області та Пулинська селищна рада.

Текст диктанту традиційно зачитав доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, педагог та автор підручників з української мови Олександр Авраменко. Об 11 год 20 хв почався запис тексту.

– Дуже сильно хвилювалися, адже радіодиктант пишемо вперше, – мовлять медичні сестри Олена Петренко і Альона Костриця. – Трошки підглядали одна до одної, сумнівалися у написанні деяких слів.

– Відчув себе наче на екзамені з української мови в 9 класі, – зізнається сімейний лікар Роман Лісіцький.

Сімейний лікар Роман Лісіцький і медсестри Олена Петренко та Альона Костриця

Хвилювалися під час написання і в Пулинському районному секторі Державної установи “Центр пробації” у Житомирській області. Начальник Мирослав Яхимович з нагоди такої події приїхав на роботу у вишиванці.

– У школі добре писав диктанти, – каже Мирослав Яхимович. – Вважаю, що я та мої працівники впоралися із завданням.

Провідний інспектор Тетяна Горбатюк, начальник Пулинського районного сектору ДУ “Центру пробації” у Житомирській області Мирослав Яхимович і фахівець ІІ категорії Анатолій Булієнко (зліва на право)

 

Радіодиктант писали також працівники Пулинської селищної ради.

– Отримали багато позитивних емоцій, – зазначає секретар селищної ради Олена Гузюк.

Працівники Пулинської селищної ради: Катерина Черниш, Тетяна Андрійчук, Олена Гузюк, Тетяна Байда, Ірина Лисюк і Олена Лонська (зліва на право)

– Наші школярі – учні 7, 9 і 11 класів – теж долучилися до написання диканту національної єдності, – говорить директор Пулинської школи Зоя Лисюк. – Сподіваюся, що помилок – мінімум.

Учні 7-А класу Пулинської школи

You cannot copy content of this page