Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня

Учасники воркшопу «Історія волинських німців» відвідали Пулинський район

31 жовтня Пулинський район відвідали учасники воркшопу «Історія волинських німців». Це молоді люди з України та Німеччини, які отримали право на участь у проєкті. З 28 жовтня по 2 листопада 2019 року вони беруть участь у воркшопі, в рамках якого відвідують колишні німецькі поселення, знайомляться з історією та мають підготувати відеоролики та опублікувати дописи у соціальних мережах.

Разом з учасниками проєкту завітав голова німецького історичного товариства «Волинь» Герхард Кьоніг та житомирський краєзнавець Георгій Ричагов. Їх зустріли і супроводжували краєзнавець, вчитель історії Пулинської школи Юрій Грабовський та учасник Історико-патріотичного об’єднання «Пошук» Володимир Адамович.

Спочатку делегація відвідала колишнє кладовище німців-колоністів поблизу села Ягодинка. Гості були вражені і зацікавлені двома старовинними надмогильними пам’ятниками, які наші місцеві ентузіасти знайшли у лісових хащах і доглядають. Один з пам’ятників, схожий на дерево з обрубаними гілками, розповідає про закінчення роду тих, хто був похований на цьому місці.

Як розповів Юрій Грабовський, кладовище тут знаходилося в 19-на початку 20 століття. Краєзнавець зазначив, що на території Пулинщини існував Німецький національний район. Тож цікавих місць, пов’язаних з німцями, є чимало.

Сьогоднішня подорож учасників проєкту має бути дуже насиченою. На території Пулинщини вони відвідають ще кілька місць, зокрема в селах Ясенівці та В’язовці, поспілкуються в Пулинському громадському центрі.

You cannot copy content of this page