Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock20.01.2020
icon eye38
НОВИНИ

Триває етап подання щорічних декларацій

З 1 січня 2020 року розпочався черговий етап подання особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щорічних декларацій за 2019 рік.

У Новоград-Волинській місцевій прокуратурі наголошують, що відповідно до ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у пункті 1, підпунктах “а” і “в” пункту 2 частини першої статті 3 згаданого Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Особи, зазначені у пункті 1, підпунктах “а” і “в” пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зазначену у підпунктах “а” і “в” пункту 2 частини першої статті 3, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Упродовж семи днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію, але не більше трьох разів.

Згідно з ч.1 ст. 172-6 КУпАП за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Упродовж 2019 року Новоград-Волинською місцевою прокуратурою виявлялися факти порушення антикорупційного законодавства. Так, у минулому році внесено 3 подання у порядку ч.3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» за фактами несвоєчасного подання декларацій та неповідомлення про це НАЗК. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 особу. Також місцевою прокуратурою забезпечено участь при розгляді Червоноармійським районним судом 8 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Тому Новоград-Волинська місцева прокуратура наголошує особам, які зобов’язані подавати декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, подати зазначені декларації, дотримуватися вимог вищевказаного законодавства та не допускати його порушення.

You cannot copy content of this page