Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня

Солодкий світ Олександри Дюбченко

Пухкі духмяні хмаринки зефіру, легкий маршмелоу, тортики, якими хочеться милуватися і шкода їсти, апетитні десерти з екзотичними назвами – це казковий солодкий світ жительки Пулин Олександри Дюбченко, справжній рай для ласунів. А сама Олександра – немов фея, що робить кольорові дива, які дарують радість та насолоду.

Історія «ЗефірОсвіту» нашої землячки почалася шість років тому з тортика на день народження її донечки Софійки. Гості були у захваті від десерту господині. Рідні почали просити і їм на свята зробити тортик.

Затим Олександра загорілася бажанням навчитися виготовляти зефір. Справа це дуже непроста. Потрібно не лише чітко дотримуватися рецепту і технологій приготування, а й зважати на погоду, вологість повітря, дати необхідний час для визрівання зефіру. Дуже рідко в кого цей смаколик вдається з першого разу. Оскільки О. Дюбченко – людина цілеспрямована, вимоглива до себе і має велике бажання вчитися новому, в неї з першого разу все вдалося. Зефір вийшов смачний і ніжний. Затим з’явилося асорті зефіру – кавовий, смородиновий, лимонний, яблучний, апельсиновий. Спробувавши домашні солодощі ручної роботи, рідні сказали, що це неймовірно смачно.

– А потім мені хотілося навчитися робити ще більше, ще краще, ще досконаліше, – розповідає Олександра Дюбченко. – Щоб кожна деталь була ідеальною. Я постійно дивлюся в Інтернеті відеоуроки, взяла платний майстер клас у відомої київської кондитерської. Задумуюся над тим, щоб пройти курси для кондитерів.

Відточуючи навики, дівчина почала експериментувати, виготовляти сучасні популярні десерти, працювати з ніжним крем-сиром. Десерти з таким кремом виходять надзвичайно легкими, смачними. Як поділилася Олександра, крем-сир вона купує лише іноземного виробництва.

Магія творення солодощів «ЗефірОсвіту» була б неповною без красивого упакування.

-Перше сприйняття людини – зорове. Спочатку вона бачить коробочку, затим десерт, потім – пробує, – говорить Олександра. – Тому щоб ще більше потішити близьких, я пакую десерти у гарні коробочки і замовила наклеєчки з моїм логотипом zefirOsvit – це мій солодкий світ, світ Олександри.

Здається, нині у магазинах є безліч солодощів, які можна купити і не займатися кондитерською справою та кулінарією вдома.

-Усе, що можу зробити вдома, я не купую в магазинах. Зокрема це стосується випічки та інших десертів. Роблю сама і льодяники. Я бачу, що багатьом людям набридли магазинні продукти. Хочеться чогось свіженького, особливого, незвичного, зробленого з любов’ю – а я все готую з добрими думками і бажанням принести радість, – каже Олександра Дюбченко.

Натхнення і поштовх до розвитку майстрині дають її донечки. Восьмирічна Софійка – не по роках доросла, самостійна і відповідальна, мамина помічниця, допомагає глядіти молодшу сестричку Соломійку. Родина любить солоденьке, в тому числі і чоловік Олександр, який з дитинства є ласуном і теж полюбляє зефір.

Ще кілька років тому Олександра з економічною освітою, працюючи в банківській, медичній сфері, на комп’ютері, й уявити не могла, що так захопиться кондитерською справою. Відколи зрозуміла, що це заняття їй до душі, вона щиро ділиться своїм солодким світом з іншими.

На фото – роботи Олександри Дюбченко

You cannot copy content of this page