Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock14.10.2019
icon eye34
НОВИНИ

Соколівська Діва Марія

Близько двох місяців тому у Соколові з’явилося особливо красиве місце, яке не можна оминути увагою. У різнобарв’ї хризантем стоїть білосніжна фігура Пресвятої Діви Марії. Вона немов огортає покровом та чекає усіх, щоб обійняти й обігріти в своїх материнських обіймах.

Так і хочеться тут затриматися, зупинитися в щоденних клопотах і в тиші помилуватися цією красою, яку створила родина Гичунів. Про них у селі розповідають як про великих працелюбів, котрі виростили четверо дітей – двох доньок та двох синів.

Пані Валентина Гичун поділилася, що фігуру встановили її чоловік Віктор і сини Микола та Михайло. Вони виклали довкола плитку, зробили паркан позаду та накриття від негоди, відгородили від дороги, аби череда корів не заходила. Донька Оксана висадила хризантеми. Родина прибирає, доглядає це місце.

На західній Україні, звідки подружжя Гичунів, часто можна побачити таке вшанування Богородиці та Ісуса Христа – люди ставлять їм фігури біля своїх домівок, просячи про благословення та охорону для себе, своїх близьких і земляків. Тим самим прикрашають не лише свої обійстя, а роблять мальовничішими вулиці та села.

You cannot copy content of this page