Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock10.04.2020
icon eye32
НОВИНИ

Район потерпає від пожеж через спалювання трави

У Пулинському районі склалася критична ситуація із пожежами в екосистемах. Головний інспектор районного сектору Управління ДСНС України Роман Загурський розповів, що з початку року в районі сталося 26 пожеж сухої рослинності, які знищили 8 будівель.

Лише за березень рятувальниками здійснили 22 виїзди на пожежі. А в період карантину на працівників служби порятунку одночасно покладені обов’язки по дезінфекції місць масового перебування людей.
-Причиною зазначених пожеж є людська безвідповідальність. Адже жителі району траву підпалюють навмисно, або вона займається від залишеного багаття чи викинутого недопалка, – зазначає Роман Загурський. – Ще й весна видалася вітряною та сухою. Тому наші смарагдові поля затягнуло їдким чорним димом. А вогонь на сотнях гектарів зжирає все живе на своєму шляху. Те, що коїться нині в наших екосистемах – не менш страшне зло, аніж коронавірус, із розповсюдженням якого, між іншим, також борються наші рятувальники.
Коронавірус ми подолаємо. А на цій випаленій землі жити нашим нащадкам. Давайте нарешті поставимося до цієї глобальної проблеми відповідально та припинимо проводити спалювально-очисні роботи. Адже це не допомога екосистемам, а їх свідоме знищення, – наголошує головний інспектор.
Тож рятувальники наполегливо просять мешканців не наносити шкоду довкіллю та собі. Пам’ятайте, якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я (ще потрібно почекати й переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з’явитися знову). Якщо пожежу не можете здолати самотужки – зателефонуйте до служби порятунку «101»

 

You cannot copy content of this page