Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock19.07.2019
icon eye67
НОВИНИ

Пулинщину планують поділити на дві частини

 

Нещодавно в Києві під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України віцепрем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко презентував нову модель адміністративно-територіального устрою, в якій замість 468 районів буде сформовано 102. З карти, яку продемонстрував під час свого виступу посадовець, видно, що територію Пулинщини буде поділено на дві частини: Курненську і Соколівську ОТГ приєднають до Новоград-Волинського району, а Пулинську і Мартинівську – до Житомирського.

– Я вражена звісткою про поділ району. Хотіла б, щоб нас приєднали до Житомирського району, – мовить пенсіонерка з Павлівки Ольга Лобановська. – У наше село заїжджає автобус на Житомир. А в Новоград-Волинський як дістатися? І не була там жодного разу, не знаю де і що знаходиться. Поки знайду, то треба уже буде повертатися додому. Кажуть по телевізору, що усе роблять для людей. Неправда, мені, пенсіонерці, в райцентр важко приїхати, а у велике місто – тим паче.

– Такого рішення варто було очікувати, – коментує голова Пулинської райдержадміністрації Віктор Байда. – Коли створювалися громади в районі, я попереджав про це, просив об’єднатися в одну. Якби так зробили, то всю Пулинську ОТГ приєднали б до Житомирського району. А так можуть поділити. І тоді Курненській і Соколівській ОТГ, а ще Павлівській сільській раді, яка змушена буде приєднатися до сусідньої громади, доведеться стати частиною іншого району. До того ж тривають дискусії щодо ліквідації районних установ. Якщо цей процес не буде контрольований фінансово з боку ОТГ, то це може призвести зокрема до закриття центральної районної лікарні.

Віктор Байда зазначив, що один із шляхів приєднання у майбутньому усього Пулинського району до Житомирського – це ініціювання створення однієї ОТГ. Громади, які не хочуть приєднуватися до Новоград-Волинського, можуть спробувати до кінця 2019 року почати об’єднання з Пулинською ОТГ.

Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк повідомив журналісту, що рішення щодо об’єднання з іншими громадами має відбуватися через громадське обговорення: «Жителі Пулинської ОТГ мають це вирішувати, а не я».

Наш кореспондент також поспілкувався з очільниками Мартинівської, Курненської і Соколівської ОТГ.

– Для нашої громади приєднання до Житомирського району – це радше плюс, ніж мінус, – каже Мартинівський сільський голова Віктор Кривульський. – Жителям Соколова, думаю, вигідніше приєднатися до Новоград-Волинського, адже відстань до цього міста 35 кілометрів, а щоб приїхати їм до Житомира треба подолати 70 км.

– Сподіваюся, що Пулинський район не поділять на дві частини! – каже Соколівський сільський голова Анатолій Колесник. – Потрібно мати більше інформації, щоб спланувати подальші дії.

– Ми категорично проти такого рішення! – заявив у телефонному режимі Курненський сільський голова Леонід Корзун.

Журналісти сайту слідкуватимуть за розвитком подій далі.

You cannot copy content of this page