Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock10.08.2019
icon eye51
ЛЮДИ НОВИНИ

Пулинчанка Олександра Лубчук навчатиметься у США

Учениця Пулинської школи Олександра Лубчук за культурним обміном буде вчитись у Сполучених Штатах Америки.

Саша розповідає, що вона взяла участь у конкурсі, про який дізналась з дошки оголошень у школі. Це програма обміну майбутніх лідерів (FLEX), організатором якого є бюро у справах освіти і культури Державного департаменту США. Вона діє в Україні вже 27 років.

– Конкурс розпочався ще у жовтні 2018 року і тривав аж до травня 2019, – говорить Олександра. – Бажаючих поїхати на навчання до Америки було понад 10 000. Ми писали есе, проходили тестування, розповідали про себе, заповнювали величезні анкети. До фіналу вийшло 227 учнів із різних шкіл України. Я хвилювалась чи відпустять мене батьки. Але вони підтримали мій вибір.

Олександра Лубчук – активна дівчина. Вона вивчає мову жестів, любить займатися відеомонтуванням, є учасницею Школи лідерства Пулинського громадського та бізнес центру.  І  це далеко не увесь перелік її захоплень. Також дівчина була президентом школи. Директор ОЗЗСО Пулинська ЗОШ І-ІІІ ст. Зоя Лисюк говорить: «Саша Лубчук – дуже відповідальна дівчинка. Вона відкрита і людяна. Приємно, що є такі діти як Саша. Адже це підростаюче покоління, за яким майбутнє!».

Тепер Олександра проведе наступний навчальний рік у американській школі у невеликому містечку штату Вірджинія. Вона житиме у сім’ї волонтерів, які часто беруть до себе дітей із різних куточків світу.

– Зі своєю американською сім’єю я вже познайомилась через інтернет, – розповідає Саша. – Ще у них є дочка. Вона моя ровесниця, у нас багато спільних інтересів. Для цієї сім’ї я відвезу цілу валізу сувенірів із України.

You cannot copy content of this page