Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock13.04.2020
icon eye28
НОВИНИ

Пулинчанин захворів на коронавірус

У п’ятницю, 10 квітня, на обстеження до районної поліклініки до сімейного лікаря привезли 64-річного мешканця Пулин із симптомами небезпечної недуги СОVID-19. Після медогляду хворого відвезла бригада швидкої допомоги до інфекційного відділення Черняхівської райлікарні. 11 квітня стало відомо, що пулинчанин інфікований коронавірусом.

– Близько 16 год 30 хв 10 квітня у кабінеті №10 на першому поверсі поліклініки проводив медогляд пацієнта, у якого були симптоми коронавірусу – кілька днів поспіль висока температура, сухий кашель, задишка, головний біль, загальна слабкість, ще й мав супутні недуги, – розповідає сімейний лікар Роман Лісіцький. – Перед цим до нас зателефонували рідні та повідомили, що з Київської області до сімейного лікаря везуть хворого чоловіка, який приписаний у Пулинах.

Спочатку сімейний лікар спілкувався з сином, який привіз батька. «Я мав усі засоби індивідуального захисту – респіратор, щиток, одноразові шапочку, халат, рукавички, – каже Роман Лісіцький. – Із самим пацієнтом контактував не більше трьох хвилин: послухав легені, поміряв сатурацію (насиченість крові киснем). Коли відтулив маску з обличчя пацієнта, то побачив, що у нього вуста були синього кольору, а це ознака дихальної недостатності. Потім приїхала бригада швидкої і відвезла чоловіка до інфекційного відділення Черняхівської райлікарні».

Після від’їзду чоловіка з підозрою на коронавірус увесь кабінет №10 продезінфікували, одноразові засоби захисту утилізували, медприлади обробили дезрозчинами. Інформація про контактну особу в Пулинах (такими вважаються ті, хто був у контакті з інфікованими людьми більше 15 хвилин на відстані менше одного метра), тобто сина – передали головному санітарному лікарю області Зіновію Парамонову. У суботу, 11 квітня, стало відомо, що вірусологічна лабораторія Житомирського обласного центру підтвердила коронавірусну інфекцію у госпіталізованого пулинчанина.

– При класичних основних симптомах коронавірусної інфекції (кілька днів поспіль висока температура, яка погано збивається, сухий кашель, задишка, головний біль, загальна слабкість) не йдіть і не їдьте до медичних працівників, а перш за все зателефонуйте до сімейного лікаря. Він розкаже що робити далі, – мовить Роман Лісіцький. – Без нагальної необхідності не відвідуйте громадські місця, лишайтесь вдома!

You cannot copy content of this page