Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock29.11.2019
icon eye47
НОВИНИ

Пулинські прокурори – про важкі будні, дитячі мрії та найрідніших людей

1 грудня на календарі особлива і серйозна дата – День працівників прокуратури України. Наш журналіст напередодні професійного свята дізнався у пулинських прокурорів про важкі будні, дитячі мрії та що надихає працювати в ім′я справедливості.

– Захист прав і свобод людини, інтересів суспільства та держави – це ті функції, у забезпеченні яких одна з основних ролей належить прокуратурі, – мовить Сергій Бенедисюк. – За кожною кримінальною справою стоїть людина, яка, звертаючись до правоохоронних органів, сподівається на справедливість. А для цього ми багато, відповідально та старанно працюємо.

Прокурори Олег Тимощук, Сергій Бенедисюк, Ростислав Степанчук і спеціаліст Світлана Грабовська

Перш, ніж стати на захист справедливості, майбутні прокурори Сергій Бенедисюк, Олег Тимощук і Ростислав Степанчук здобували освіту в національних юридичних академіях Одеси, Харкова та Києва. А вже потім почали виконувати прокурорські обов′язки у Пулинах.

– Спочатку було не легко, але з часом втягнувся у цю серйозну роботу, – каже Олег Тимощук.

– Напередодні свого першого судового засідання дуже хвилювався. Це була справа щодо завдання легких тілесних ушкоджень жінці співмешканцем, – зізнається Ростислав Степанчук. – Після своєрідного «бойового хрещення» на інших засіданнях почувався нормально. Хоча ще з дитинства мріяв про серйозну професію. Колись дуже хотів бути поліцейським, а став прокурором.

– У дитинстві тяги до точних наук не мав, більше цікавився історією, правознавством, а батьки хотіли щоб я був вчителем, – пригадує О. Тимощук. – Між педагогічним і юридичним вищим освітнім закладом обрав те, що ближче до душі. І сьогодні про свій вибір не шкодую!

– Протягом багатьох років у прокуратурі з нами працює спеціаліст Світлана Грабовська, яка займається документообігом, – розповідає С. Бенедисюк. – Не можемо не згадати ще одного нашого працівника – досвідченого водія Анатолія Достава. Ось такий колектив трудиться у прокуратурі.

– Що допомагає відновитися після важкого робочого дня?

– Підтримка рідних – найкращий антидепресант після насиченого робочого дня, – відповідає С. Бенедисюк. – Приємне спілкування з дружиною Ольгою і дочкою Ангеліною розслаблює, налаштовує на позитивні думки.

– Так, вдома не доводиться згадувати про те, чим займався у прокуратурі, – говорить О. Тимощук. – Посмішка донечки та її кумедні розповіді дарують багато позитиву. От цими днями дружина Дарина відвела Софію до цирку. Дитина була настільки вражена виступами артистів, що заявила нам про свою майбутню професію – буде гімнасткою. Після цих слів серйозність та суворий погляд тануть наче сніг від сонячних променів.

You cannot copy content of this page