Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock28.02.2020
icon eye37
НОВИНИ

Поліцейські відкрили кримінальну справу через видобуток піску неподалік Буряківки

Минулого тижня працівниками Пулинського відділення поліції відкрито кримінальне провадження щодо видобутку піску поблизу села Буряківка. Підставою для цього стало звернення голови Пулинської райдержадміністрації Інни Кацімон. Подробиці справи дізнавався наш журналіст.

– 20 лютого до районної державної адміністрації з облдержадміністрації надійшов лист із проханням перевірити можливі місця незаконного видобутку корисних копалин. Я зі своїми працівниками сіла в авто і навмання поїхали у напрямку Буряківки, – розповідає Інна Кацімон. – Неподалік села побачили дещо незвичне – серед поля стояли дві вантажівки, на які спеціальний трактор копав пісок і вантажив. Була розрита чимала площа. Під час спілкування водії цих транспортних засобів сказали хто їм дозволив це робити. Незабаром приїхав і хазяїн техніки. Ним виявився підприємець з Пулин. Чоловік пояснив, мовляв, видобувають пісок для його власних потреб. Його слова викликали у мене сумніви. Жодних дозвільних документів не пред’явив. Тому був викликаний наряд поліції, який усе зафіксував, записав мої свідчення, а транспорт був вилучений на штрафмайданчик. Відкрито кримінальне провадження.

– Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, – розповідає начальник Пулинського відділення поліції Віктор Лисюк. – Наразі ведуться слідчі дії. Під час судового засідання накладено арешт на транспортні засоби фізичної особи-підприємця, у якого вони зберігаються до з’ясування усіх обставин.

Фото надано Інною Кацімон

You cannot copy content of this page