Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 16 квітня
icon clock30.09.2019
icon eye46
НОВИНИ

Очеретянські берегині показали свої таланти

Вишиті рушники давно стали українськими символами-оберегами, які є у багатьох оселях мешканців Пулинського району та передаються з покоління в покоління. Цій справі довгими осінніми та зимовими вечорами матері навчають своїх доньок, прищеплюючи любов до прекрасного.

Найталановитіших господинь села 27 вересня зібрала директор Будинку культури Алла Терещенко для проведення засідання любительського об’єднання «Берегиня». Її учасниці мають багато неймовірних вишиванок, краса яких захоплює та надихає творити.

Господині прикрасили зал та сцену своїми вишитими творіннями: рушниками, іконами, скатертинами, серветками, картинами, подушками. Учасниці зустрічі також виконували ліричні і жартівливі українські пісні та розповідали про складну науку вишивання.

Тішилися побаченому та почутому учасники семінару «Організація роботи любительських об’єднань та клубів за інтересами в закладах культури Пулинської ОТГ». Перед початком заходу колеги відвідали краєзнавчий музей, що діє на території місцевої школи.

– Очеретянський Будинок культури – це приклад того, як треба працювати! – підсумував Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк, який теж взяв участь у семінарі. – Приємно було дивитися на те, що відбувалося на сцені. Так тримати!

 

You cannot copy content of this page