Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock09.09.2019
icon eye102
НОВИНИ

Кулінарні експерименти поліцейського

Лагман, шурпа, долма, басма, кебаб – ці страви східної кухні готує Батир Культачев. Він понад 10 років працює у Пулинському відділенні поліції. У вихідні після важких буднів відпочиває, дивуючи рідних і друзів своїми смачними експериментами. Нещодавно вразив свою сім’ю новим варіантом плову із… гречки!

Батир народився у Туркменістані. Проживши кілька років на Сході, родина повернулася на батьківщину мами – до Теньківки.

– У Туркменістані традиційні м’ясні страви найкраще виходить готувати в чоловіків, – мовить Батир Культачев. – Головним кухарем у нашій сім’ї є батько Культач Кличтаганович. Його вміння та любов до кулінарії передалися і мені. Кілька років тому почав експериментувати на кухні.

Спочатку Батир вирішив навчитися готувати ідеальний плов. Щоб його зробити таким, мав десятки невдалих спроб. І врешті-решт вийшов той самий, через який можна язика проковтнути – такий смачний.

Батир має кілька варіантів плову: азіатський з великою кількістю спецій, білий, грибний (замість м’яса використовує білі гриби або лисички) та український, у якому замість рису використовує гречку.

– Смачними у мене виходять долма – голубці у виноградному листі, чахохбілі – рагу із курки, бограч – гуляш із м’ясом, болгарським перцем та іншими сезонними овочами, бігос, спагеті по-китайськи, шурпа, басма, кебаб, – розповідає Батир Культачев. – Обожнюю робити лагман. Для цього треба пів дня пробути на кухні, щоб вийшла лапша з борошна. А потім почати інші процеси, зокрема тушкувати м’ясо з овочами. Хоч страва готується довго, але виходить дуже смачною.

Кулінарні шедеври поліцейського дегустують дружина Валентина, син Ілля, дочка Ілона, куми, друзі та колеги по роботі.

– Я у захваті від того, що готує Батир. А який у нього виходить супер смачний плов! – мовить із захопленням кума Оксана. – Дивилася, як він готує. Приходжу додому, роблю все так само, а страва має не той смак, що в мого кума. Постійно дивуюся, як поліцейський може так чудово готувати.

Батир постійно експериментує на кухні. Дізнається новий рецепт із Інтернету чи по телевізору, обдумає усе, купує необхідні продукти та починає готувати.

– Завжди купую багато різних спецій та кулінарне приладдя, щоб мої експерименти кожного разу були вдалими, – каже Батир. – Мені подобається пригощати своїх гостей, вражати їх новими смаками. Ще більше тішуся, дивлячись на їхні задоволені обличчя. Можливо, у майбутньому відкрию кафе чи ресторан східної кухні.

You cannot copy content of this page