Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 16 квітня

Колоритівці привезли три Гран-Прі з фестивалю!

Вихованці «Зразкового художнього колективу» хореографічний колектив «Колорит» КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості» Пулинської селищної ради уже вдруге покорили зоряний небосхил Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Сузір’я Звягеля» і повернулися додому з трьома Гран-Прі!

Конкурсна програма 1 березня цього року була дуже насиченою, адже юні митці з різних куточків України змагалися в кількох номінаціях.

-Ми представили три хореографічні композиції: «Гулянка на селі» (старша група), жартівливий танок «Перепляс» (середня група) і фінальним номером на закриття фестивалю стала хореографічна постановка «Мир над Україною» (змішана група), також на біс виконали «Поліську польку», – розповідає художній керівник «Колориту» Максим Пташнюк. – Усі наші номери здобули Гран-Прі. Тож другий рік поспіль ми забираємо вищі нагороди в номінації «хореографія», за що отримали кубок переможця Гран-Прі, три дипломи, мені вручили Подяку як художньому керівнику та члену журі. Кожна дитина одержала медаль.

Спочивати на лаврах художньому керівнику і його підопічним ніколи. Лише день перепочинку після важкого конкурсного дня, і одразу – підготовка до святкового концерту з нагоди Міжнародного жіночого дня, а затим – 21 березня виступи колоритівців під час традиційних зустрічей випускників у Пулинській та Мартинівській школах. 22 березня – участь у міжнародному фестивалі в Києві, 23 березня – в конкурсі танців у Житомирі.

-Готуємо нові постановки, зокрема молдавський танець, будуть до нього відповідні дорогі і якісні костюми, – розповідає Максим Пташнюк. – Дітей запросили до Болгарії взяти участь у міжнародному фестивалі-конкурсі під егідою ЮНЕСКО. Плануємо здійснити цю поїздку, нині готуємо документи.

Кількість дітей у хореографічному колективі «Колорит» дедалі зростає. Займаються тут хлопчики і дівчатка не лише з Пулин, а і з інших населених пунктів району. Цьогоріч додалося чимало діток з Кошелівки.

-Ми маємо обов’язково регулярно виступати на всеукраїнських та міжнародних фестивалях і конкурсах і хоча б раз на рік виїжджати за кордон, щоб відстоювати наше звання зразкового, а в близькій перспективі прагнемо здобути звання «народний» та «академічний», – ділиться амбітними планами художній керівник «Колориту» Максим Пташнюк.

You cannot copy content of this page