Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock21.10.2019
icon eye27
НОВИНИ

Зухвалих і небезпечних веловодіїв не штрафують

У 2018 році на території Пулинщини сталося дві дорожньо-транспортні пригоди за участю велосипедистів. В обох випадках загинули власники двоколісного транспорту. Трагічні наслідки були і в аварії на трасі Київ-Чоп наприкінці квітня того ж року неподалік села Березівка Житомирського району. Тоді 45-річний житель Пулинського району, перебуваючи за кермом авто, здійснив наїзд на 13-річного хлопця, який їхав на велику. У результаті зіткнення підліток помер від отриманих травм.

Деякі люди схильні у таких критичних ситуаціях звинувачувати у всьому водіїв авто. А от самі власники машин стверджують інше. Мовляв, велосипедисти – теж учасники дорожнього руху і мають дотримуватися правил, а не бути «священною коровою» на автошляху.

– Та вже дістали ці велосипедисти! Вони є найбільшою і непередбачуваною небезпекою, їдуть куди бачать, на інших учасників руху не зважають. Можуть буквально перед носом вискочити на пішохідному переході, перетинають дорогу де заманеться, їдуть нерідко п’яні, падають з велосипеда прямо на дорогу. Найбільше мене дратує, коли жінки по проїзній частині везуть на одному велосипеді двох дітей і в цей же час розмовляють по мобільному телефону! – не стримуючи емоцій, каже водій. – А у четвер на ринку – суцільний хаос! Думаю, що цих велосипедистів слід штрафувати так само, як і водіїв машин за порушення правил.

У Пулинах велосипедисти зайняли всю смугу і перешкоджають руху автомобілів, що їдуть позаду

Нарікання на пулинських велосипедистів має і викладач Новоград-Волинської автошколи Василь Іщенко. Він каже, що найчастіше місцеві веловодії допускають такі порушення: не тримаються правого боку дороги, їдуть у два ряди, розмовляючи між собою, та не пропускають машини.

У Пулинському відділенні поліції зазначили, що за порушення правил дорожнього руху для велосипедистів передбачений штраф у розмірі п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 85 грн.

– Поліцейськими не оштрафовано жодного велосипедиста на території району, – каже заступник начальника Пулинського відділення поліції Батир Культачев. – Звернень до поліції щодо порушення правил дорожнього руху велосипедистами не надходило.

You cannot copy content of this page