Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock18.11.2019
icon eye39
НОВИНИ

Земля у районі – нарозхват: в Івановичах не можуть поділити 115 га на 128 жителів села

У суспільстві не вщухають дискусії щодо зняття мораторію на продаж земельних ділянок і запровадження ринку землі з жовтня 2020 року. Аграрії мітингують та перекривають траси міжнародного значення. Схожі пристрасті можуть розпалитися і в нашому районі. Нещодавно жителі села Івановичі звернулися до депутатів Пулинської селищної ради про розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 115,3295 га. Щоб отримати свою частку землі на цьому полі, люди подали 128 заяв!

– Хтось з мешканців села Івановичі написав заяву на отримання землі у розмірі 50 соток, а комусь потрібно два гектари. Загальна площа, на яку претендують заявники, становить більше 200 га, а поле всього – 115 га! – повідомив заступник селищного голови Олександр Макеєнко під час 21 сесії Пулинської селищної ради 7 скликання. – Маємо з депутатами вирішити яким чином поділити, адже заяви на виділення землі продовжують надходити. Моя пропозиція – на рівні частки між усіма заявниками.

Депутат селищної ради Надія Рабченюк зазначила, що справедливо було б ділити на стільки, скільки люди зазначили у своїх заявах: «Той, хто написав на 2 га, у результаті отримає менше. А як же ті господарі, які обробляли земельні ділянки, і завтра ці землі віддадуть комусь іншому? Серед заявників є люди, які мають великі городи у межах населеного пункту, а тепер ще можуть отримати ділянку за селом. Це не чесно!». Її думки підтримав колега Руслан Бражевський.

– Це питання ми намагаємося вирішити вже понад два місяці. Організовували збори громадян в Івановичах, мало хто приходив, щоб дізнатися що робити у такій складній ситуації, щоб ніхто ні на кого не ображався, – мовить в. о. старости Івановицького округу Вячеслав Пишнюк. – Тільки депутати селищної ради мають поставити крапку в цій дилемі.

7 листопада більшість депутатів утрималися від голосування щодо цього земельного питання. Тому воно буде вивчатися далі до наступної сесії селищної ради.

Тим часом у районі продаються земельні ділянки сільськогосподарського призначення. На сайті безкоштовних оголошень від 4 листопада є повідомлення щодо продажу двох ділянок – 60 соток – у селі Гута-Юстинівка. Зазначається, що земельні ділянки рівненькі, чисті, є капітальна будова, комунікації, хороші сусіди, асфальтована дорога, тихе і хороше місце. Ціна – 7 тисяч доларів.

11 листопада на тому ж сайті з’явилася пропозиція придбати 3,7 га у селі Веснянка за 37 тисяч доларів (понад 900 тис. грн). Це оголошення має більше сотні переглядів.

13 листопада депутати Верховної Ради України у першому читанні та за основу проголосували за проєкт закону №2178-10 щодо продажу сільськогосподарської землі.

You cannot copy content of this page