Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock20.01.2020
icon eye41
НОВИНИ

Жителі села об’єдналися з поліцією та врятували життя жінці

У цьому будинку мешкає пенсіонерка, яка зникла

У ніч із 10 на 11 січня в Очеретянці зникла місцева 83-річна пенсіонерка. Вона мешкала зі своїм сином і чоловіком та через певні проблеми зі здоров’ям іноді могла без попередження лишити рідних і піти до сусідів. Так сталося і цього разу. Тільки от шукати її довелося більше доби, а життя самої жінки було в небезпеці. Зникла ледве не померла неподалік села.

Про зникнення рідної людини до поліції близько четвертої години ранку 11 січня повідомив син.

– Схвильований чоловік сказав, що десь дві години тому з будинку вийшла мама і не повернулася. У сусідів її немає, – мовить начальник Пулинського відділення поліції Віктор Лисюк. – До пошуку жінки були залучені майже усі наші працівники поліції, приїздив кінолог із собакою.

Працівники Пулинського відділення поліції складають план пошуку

До пошуків приєдналося багато жителів Очеретянки. Зокрема активно організував пошуки з працівниками СТОВ «Полісся» і допомагав поліцейським директор цього господарства Василь Павлюк. Він зі своїми робітниками та іншими задіяними людьми оглядали хати-пустки, кущі, поля, канави.

– На світанку побачив біля будинку своєї сусідки багато поліцейських. Тоді дізнався, що вона зникла, – мовить житель села Очеретянка Олександр Сидорчук, який долучився до пошуків жінки. – Ми зі своїми хлопцями по роботі обійшли усі місця. Заглядали в усі копанки, очерети, кущі, криниці, закинуті будівлі. Шукали від ранку до пізнього вечора суботи. Тоді мою сусідку так і не змогли знайти.

Жителі Очеретянки не здалися і не втратили надії знайти зниклу. У неділю разом із поліцейськими продовжили пошуки.

– Наступного дня вирішили пройтися ще раз по тих місцях, де вже шукали. За селом у березині знайшли взуття жінки, а згодом і її палицю. Розуміли, що вона може бути десь поруч, – каже Василь Давидюк. – Стали активніше шукати. В якусь мить вирішили йти в інший бік. А потім колишній мисливець Віталій Петруняк помітив на землі маленькі жіночі сліди від босих ніг. Розвернув нас у потрібну сторону. Згодом сліди згубилися. Важко було визначити у якому саме напрямку жінка могла піти. Тож наша група розділилася.

– Я йшов понад канавою у напрямку села. А потім на землі побачив зниклу пенсіонерку. Вона лежала на ріллі, склавши руки на животі, та сильно тремтіла від холоду, – розповідає Микола Павлюк. – Почав кликати усіх, що знайшов односельчанку.

Олександр Сидорчук, Василь Давидюк і Микола Павлюк показують місце, де знайшли зниклу жінку

– У жінки було переохолодження організму. Її одразу було доставлено до центральної районної лікарні, – зазначає Віктор Лисюк. – Наразі пенсіонерка почувається добре, її життю нічого не загрожує, спілкується з рідними. Хочеться подякувати жителям Очеретянки та усім небайдужим, які об’єдналися, долучилися до пошуків і врятували життя жінці. Якби її не знайшли у неділю, то вона могла б померти того ж дня. Такою згуртованістю треба пишатися! Поліцейські залишились приємно враженими рівнем чуйності та самоорганізованості мешканців Очеретянки.

You cannot copy content of this page