Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock08.09.2019
icon eye62
НОВИНИ

Жителі Нового Заводу відзначили подвійне свято

8 вересня величний старовинний костел у Новому Заводі був наповнений місцевими жителями і гостями. Цього дня парафіяни відзначали урочистість Різдва Пресвятої Богородиці та ювілей прихожанина храму, очільника Мартинівської громади Віктора Кривульського, який докладає багато зусиль, щоб костел і його територія ставали дедалі кращими.

У цьому храмі панує особлива атмосфера.Тут з’єдналися воєдино таємниці далекого минулого і його сучасний, оновлений вигляд зовні та всередині. Неймовірні розписи стін та стелі, чудовий вівтар, унікальна хресна дорога надворі та фігура Божої Матері, квіти – усе надихає на спокій і зосередження душі, трепетне замилування.

Урочисте Богослужіння провадив настоятель парафії отець Андрій. Наприкінці Літургії її учасники пройшли процесією, присвячуючи Богородиці величальні пісні. Зведений хор жінок Нового Заводу і Мартинівки прикрасив свято своїм співом.

Отець Андрій вітав присутніх, дякував усім, хто долучився до організації святкування, тим, хто допоміг в оздобленні храму, зокрема Віктору Кривульському. Очільник Мартинівської громади приймав вітання з нагоди 50-річчя. Віктор Францович поділився радісною новиною – подарунком, який йому зробили до ювілею його діти, – народженням онука.

На завершення урочистості парафіян та гостей чекали частування у наметі, встановленому поруч зі святинею, а також тепле і щире спілкування.

You cannot copy content of this page