Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock14.08.2019
icon eye40
НОВИНИ

Депутати прийняли звернення щодо недопущення поділу району на дві частини

Сьогодні депутати Пулинської районної ради під час 24 сесії прийняли рішення направити Звернення до Офісу реформ у Житомирській області, Житомирської обласної ради, Кабінету міністрів України, Верховної Ради України щодо перспектив адміністративно-територіальної реформи.

Обранці схвильовані тим, що у Проекті реформування Житомирської області, анонсованому міністерством регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України, передбачено поділ Пулинського району між двома районами: Мартинівська і Пулинська ОТГ ввійдуть до складу Житомирського, а Курненська і Соколівська ОТГ – до Новоград-Волинського району.

«Так склалося історично, що інфраструктура (автомобільні шляхи, автобусне сполучення, залізничне сполучення) населення всього Пулинського району спрямована на м.Житомир. На сьогоднішній день всі населені пункти району мають автобусне сполучення з м.Житомир і це вже давно узгоджені і відпрацьовані маршрути з перевізниками, – йдеться у зверненні депутатів. – В той же час як з міста Новоград-Волинський до населених пунктів району не виконується жодного автобусного рейсу».

Депутати додають, що Пулинський район включений до складу Житомирського госпітального округу і це ще раз підтверджує необхідність входження Пулинського району повністю до Житомирського району. Якщо Пулинщина буде поділена між двома районами, виникне загроза закриття КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Пулинської районної ради та КУ «Цетральна районна лікарня Пулинської районної ради», що обслуговують жителів Пулинського району, фінансуються з районного бюджету та бюджетів ОТГ.

Проект Звернення депутатів Пулинської районної ради

 

You cannot copy content of this page