Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock07.11.2019
icon eye25
ЛЮДИ НОВИНИ

Двадцять п’ять років народної любові

Вокальний аматорський ансамбль «Промінь» цього року відзначає 25 років з того часу як отримав почесне звання «народний». Не злічити виступів та концертів колективу, конкурсів і фестивалів, не зміряти силу оплесків, які отримав «Промінь» за час свого існування. У культурних колах говорять, що ансамбль є творчою візитівкою Пулинської громади.


Колектив утворився у 1991 році. Нині до його складу входять: Іван Опанащук (керівник), вокалісти: Василь Балан, Олександр Бражевський, Леонід Ткачук, Віктор Саюк, Володимир Фудаль, Петро Тичина, Петро Павлов, Іван Грибан, Іван Іщенко (сопілка), Василь Бернацький (контрабас). Учасники «Променя» різні за віком, професіями, характером. Проте їх об’єднує одне – любов до української пісні.
У репертуарі ансамблю є безліч пісень: патріотичні, козацькі, ліричні, жартівливі. Це і народні твори, й авторські. Одна з пісень ансамблю стала гімном Пулинської громади.
– «Промінь» – це наша гордість, – говорить головний спеціаліст відділу гуманітарного Пулинської селищної ради Лариса Громська. – На який би конкурс наш колектив не поїхав – всюди отримує призові місця. Нашому ансамблю завжди раді. До речі, «Промінь» – один із небагатьох чоловічих колективів області.
– Учасники колективу завжди знаходять час для улюбленої справи, – розповідає керівник «Променя» Іван Опанащук. – Музика – це наше хобі. Ми завжди шукаємо якісь нові пісні, аби радувати наших глядачів. Колектив для нас – це друга сім’я. Учасники ансамблю щоразу докладають багато зусиль, щоб глядачі лишились задоволені. Приємно, коли до нас підходять і дякують за виступ. Найбільше надихає, коли бачимо, як сприймають люди пісню, тоді хочеться ще більше творити. Хочемо ще більше оновити наш репертуар, над чим зараз і працюємо.

You cannot copy content of this page