Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 16 квітня
icon clock02.09.2019
icon eye49
НОВИНИ

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко оглянув Пулинську школу

2 вересня голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко відвідав Опорний заклад загальної середньої освіти Пулинську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Спочатку гість взяв участь у святі «Школа єднає», привітавши з початком нового навчального року учасників освітнього процесу в Пулинах. Голова облдержадміністрації запевнив, що докладе всіх зусиль, аби навчання в цій школі було комфортним.

Затим Віталій Бунечко та директор школи Зоя Лисюк, голова районної ради Анатолій Липко, керівник апарату райдержадміністрації Олег Павлюк, Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк, начальник відділу освіти Пулинської селищної ради Наталія Опанащук оглянули корпуси закладу. Привіталися з першачками та здобувачами освіти інших класів, завітали до медпункту, медіатеки тощо. Скрізь відчувався святковий настрій, класні кімнати пахли свіжими ремонтами і букетами квітів. Педагоги, діти і їхні батьки були приємно здивовані візитом високого гостя.

Приємні спілкування продовжилися розмовою посадовців області, району і селища на серйозну тему. Знаючи проблему, яка виникла в ході термосанації, голова ОДА вирішив особисто оглянути школу та розібратися чому її центральну частину зрівняли із землею і тепер будують з нуля.

Наталія Опанащук розповіла, що їй лише днями вдалося дізнатися загальну вартість проєкту (разом з будівництвом центральної частини). Вона становить понад 38 мільйонів гривень.

Олександр Гаврилюк поділився, що саме селищна рада замовила експертизу, коли під час робіт з утеплення будівлі почала дрижати підлога й осипатися штукатурка. Виявилося, що ця стара частина – аварійна. І хоча цей процес був украй складним, селищна рада прийняла рішення зупинити тут навчання.

Спілкування з підрядниками, які здійснюють будівельні роботи, за словами очільника громади та начальника відділу освіти, було проблемним. На зауваження їм відповідали, що вони не замовники. Хоча 30 % вартості проєкту співфінансувала селищна рада, а 70 % коштів – з державного фонду регіонального розвитку.

У квітні 2018 року селищний голова Олександр Гаврилюк повідомив нашому журналісту, що вартість проєкту з термосанації Пулинської школи складає 15 мільйонів гривень (це вже після уточнення кошторису і коригування цін). Початкова ціна становила близько 11 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що наприкінці травня 2019 року Пулинським відділенням поліції розпочато кримінальне провадження щодо службового підроблення документів під час виготовлення проєкту на проведення термосанації у Пулинській школі (https://bitly.su/HcRj)

У Пулинах сподіваються на підтримку голови облдержадміністрації Віталія Бунечка у завершенні будівництва і утеплення місцевої школи – найбільшої в Пулинському районі. І що нинішні незручності та труднощі – тимчасові.

 

You cannot copy content of this page