Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock14.10.2019
icon eye54
НОВИНИ

В Івановичах святкували День села

14 жовтня в плеяді чудових свят – Дня захисника України, українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці, для мешканців села Івановичі є ще одна дорога урочистість – День села.

Традиційно Івановичі відзначають своє свято саме в день козацтва, адже, як розповів староста Івановицького старостинського округу Вячеслав Пишнюк, село було засноване козаками.

Зранку в центрі села біля Будинку культури гучно лунала музика та спів – то ліричні, то запальні композиції. Так пулинські музиканти запрошували усіх на свято. Гостей тут же частували морозивом.

Затим упродовж кількох годин у Будинку культури тривали урочистості з нагоди Дня села. Особливістю Івановичів є те, що тут на свято рідного села завжди повна зала глядачів – прибувають люди різного віку, особливо багато молоді та діток.

Хліб-сіль ведучі свята вручили господарю свята – Вячеславу Пишнюку. Він вітав земляків, складав їм сердечні побажання.

Вітальні слова щиро та весело дарували малята – вихованці дитячого садочка «Струмочок». З пісенним подарунком виступили місцеві школярі та аматори народного мистецтва. Вони співали про головне – про кохання, рідне село, коріння, без якого гине все живе. Розважили присутніх сценкою про жінок , котрі служать в сільськогосподарській армії.

Зі святом Івановицьку родину привітав Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк. Очільник громади, до складу якої входить і Івановицький старостинський округ, привіз корисний господарський подарунок – пилку для дров, та вручив Почесні грамоти селищної ради Л. Стацюк та Л. Трач.

Івановичі пишаються не лише своєю давньою історією, старовинною Церквою Різдва Пресвятої Богородиці та мальовничими краєвидами. Гордістю села є працьовиті й обдаровані люди, які творять сьогодення рідного краю. У різних номінаціях мешканців села відзначили грамотами і подарунками. Також з вдячністю нагороджували спонсорів, котрі сприяли проведенню цього свята і допомагають у буденних справах життя громади.

Слова особливої вдячності лунали на адресу сучасних захисників України, учасників АТО/ООС. Тих, чиї життя обірвала війна, вшанували хвилиною мовчання.

Доки на сцені тривали урочистості, на великому екрані демонструвалися слайди зі старими фотознімками та фотографіями сучасних видатних постатей села. Це додавало інформаційної насиченості заходу.

На завершення провели святкову лотерею, яка викликала усмішки в присутніх. Люди не поспішали розходитися по домівках. Адже погода навдивовижу була чудова – майже літня, та й велике релігійне свято Покрови дозволяло відкласти справи і радіти гарному дню та спілкуванню з земляками.

You cannot copy content of this page