Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock19.01.2020
icon eye39
НОВИНИ

Водохрещенські купання в Пулинах збирають дедалі більше відважних

19 січня в Пулинах біля “цегельного” ставка зібралося багато місцевих жителів та приїжджих гостей. Щороку цього дня після Служби Божої в Свято-Миколаївській церкві традиційно отець Сергій Янчук здійснює молитву та проводить обряд освячення води, в якій купаються відважні сміливці.

З кожним роком кількість глядачів і бажаючих скупатися зростає. Для когось це захоплююча пригода, сповнена адреналіну, багато хто вірить у цілющу силу води в день Хрещення Господнього. Є й такі, що випробовують себе на міцність, кидаючи виклик самому собі.

До такого купання чимало людей готується заздалегідь, тривалий час загартовуючись. А є і новачки, які вирішують спонтанно ризикнути.

-Ще вчора я навіть не думав купатися. Але мене підбив на купання мій кум, – говорить учасник заходу Денис.

Цього разу порівняно з минулим роком до постійних учасниць водохрещенських купань додалися ще жінки, більше стало і діток.

Хтось ще не наважується роздягнутися і увійти у воду, тож мочили руки, ноги, підтримували морально земляків.

За безпекою учасників заходу стежили пулинські рятувальники. Адже крига на ставку цьогоріч дуже тонка, місцями навіть відсутня.

Бадьорі, радісні, люди залишали місце купання в надії, що омиті освяченою водою, будуть благословенні на весь прийдешній рік.

You cannot copy content of this page