Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock20.02.2020
icon eye50
НОВИНИ

Більше 50 конкурсантів декламували в Пулинах твори Тараса Шевченка і Лесі Українки

20 лютого у приміщенні Пулинської школи мистецтв відбувся конкурс-огляд читців поезії Лесі Українки і Тараса Шевченка «Сила слова».

Для участі у заході зареєструвалося понад 50 осіб, з яких 38 – у віковій категорії від 5 до 15 років.

Умови конкурсу на початку зібрання оголосила ведуча заходу Лариса Громська.

Діти і дорослі виконавці представили на розгляд журі та земляків поезію видатних українських поетів, уривки з їх творів.

Журі довелося непросто в оцінюванні виступів, адже конкурсантів було багато і підготувалися вони старанно.

Усі учасники відзначені подяками, а призові місця розподілили таким чином:

  • у віковій категорії віком від 5 до 15 років за декламування творів Лесі Українки І місце посіла Анжеліка Бобрик, ІІ – Юлія Мельник, ІІІ – Артур Яковенко;
  • за виконання творів Тараса Шевченка І місце здобула Мар’яна Яременко, ІІ – Микола Черниш, ІІІ – тріо у складі Карини Сорокіної, Данила Сорокіна, Кароліни Савицької;
  • у старшій віковій категорії перемогла Ірина Поварчук, ІІ місце посіла Марина Лавренчук, ІІІ – Карина Сорокіна.

Ряд учасників нагородили спеціальними відзнаками та заохочувальними призами. Зокрема наймолодших конкурсанток – Вікторію Бовсунівську та Ірину Бобрик, а також Ангеліну Фіагностову за виконання пісні про лісову мавку.

Начальник відділу гуманітарного Пулинської селищної ради Георгій Андрійчук подякував усім за участь та висловив сподівання, що кількість прихильників творчості Лесі Українки і Тараса Шевченка дедалі збільшуватиметься.

Директор Центру культури і дозвілля Віктор Саюк на завершення дав поради, щоб наступного року виступи були ще успішніші.

You cannot copy content of this page