Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock01.09.2019
icon eye70
НОВИНИ

Батьки школярів виступають за відміну домашнього завдання

Сьогодні в Україні відзначають День знань. Діти Пулинщини з нетерпінням чекають завтрашнього початку нового навчального року і зустрічі з однокласниками, а батьки вже хапаються за голову в передчутті виконання домашніх завдань до ночі.

Днями українська телеведуча Алла Мазур у мережі Facebook висунула на обговорення пропозицію щодо відміни домашнього завдання. У своєму пості вона пише: «… Давайте ліквідуємо вислів «домашнє завдання» – і саме поняття разом з ним! І повернемо мир, любов, дружбу, спокій і здоров’я в сім’ї мільйонів українців…Бо вдома діти мають відпочивати! – після уроків, контрольних і купи нової інформації. Хоббі, прогулянки, друзі, книги, фільми, розмови з рідними, нарешті: щоб хоч трохи відновитись і за цією школою скучити!..»

Допис розбурхав інтернет. Батьки жваво приєднуються до обговорення.

Думки жителів Пулинського району з цього приводу розділилися. Пані Олена говорить: «Я вважаю, що домашні завдання справді слід відмінити. Нехай дитина морально відпочине вдома. Адже часто доводиться вирішувати задачки по телефону з іншими батьками. У дитини майже немає вільного часу». Натомість пані Ніна думає, що для школярів домашні завдання є необхідними, бо на уроці не завжди можна засвоїти той чи інший матеріал, ще й друзі відволікають.

Директор Мартинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Наталія Гавриленко з цього приводу говорить: «Я вважаю, що домашнє завдання для учнів все-таки необхідне, адже учні – це здобувачі освіти, вони мають навчатися не лише за допомоги вчителя, а й шукати якісь додаткові джерела. Тому, на мою думку, якщо домашнє завдання відмінять, то ефективності від уроку не буде.

– Я думаю, що домашнє завдання для школярів має бути дозованим, – каже  начальник відділу освіти Курненської ОТГ Оксана Гарасюта. – Для початкових класів можна було б і відмінити його, адже на уроці достатньо часу, щоб вивчити і закріпити матеріал. А учні старших класів, якщо хочуть самі щось вивчити, то і так будуть займатися самостійно.

А ми бажаємо учням, педагогам і батькам успішного старту в новому навчальному році!

You cannot copy content of this page