Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock12.05.2020
icon eye62
БЛОГ

Журналісти сайту Pulyny.news змагаються у міжредакційних Турбо-батлах

Журналісти і білки

Пам’ятаєте шалену білку з мультика про льодовиковий період? Іноді журналістам нашої редакції здається, що ми схожі на неї. Бо постійно ганяємося за «жолудями», працюємо без вихідних і свят, як білки в колесі.

Ще й шукаємо пригод на свої голови та різні цікаві проєкти, що урізноманітнюють та ускладнюють життя – це з одного боку. А з іншого боку – допомагають нам рости і розвиватися. Щоб ставати цікавішими для наших читачів, бути корисними для громади.

І от у квітні цього року ми потрапили до міжредакційних Турбо-батлів, під час яких прокачуємо наш район і водночас заробляємо жолуді.

Чому ми вирішили взяти участь у Турбо-батлах? Щоб отримати: 1. Новий досвід. 2. Поради від фахівців, які дивляться на нашу роботу збоку, згори та зсередини і бачать те, що ми не помічаємо. 3. Стимул рухатися вперед. 4. Взаємопідтримку від колег. 5. Скільки б жолудів ми в кінці не отримали, однозначно ми будемо іншими, ніж на початку шляху!

Що за батли та жолуді

«Турбо-батли» – це проєкт Тернопільського прес-клубу, який реалізують ментори агенції «Або». Вони не дають спокійно жити, допомагають ідеями та порадами 9 редакціям з різних куточків України, в тому числі і пулинським журналістам.

Кожного тижня ми повинні виконати 3-4 конкурсні завдання, які мають на меті зробити нас агентами змін у редакції та громаді. На виконання завдань у нас є лише кілька днів. Плюс підтримка досвідчених менторів, які завжди готові дати поради. Добре справилися – отримуємо за це жолуді, які по закінченню проєкту будуть переведені у гривні і ми зможемо обміняти їх на техніку.

 Хто змагається

Що ми зробили за час батлів

Упродовж 5 тижнів змагань 2 журналісти підготували та розмістили на сайті Pulyny.news 16 конкурсних матеріалів. У них ми розповідали про родзинки Пулинського району, чому людям тут комфортно жити, про круті ідеї ентузіастів, які вдалося реалізувати. Писали про те, як переживають карантин мешканці району, ділилися порадами як витримати самоізоляцію. Посилання на опубліковані на сайті матеріали ми розміщували також на нашій сторінці у мережі Фейсбук.

Найбільше переглядів на сайті, охоплень, уподобань, репостів і коментарів у соцмережі набрали матеріали, в яких ми розповідали про родзинки Пулинського району:

У коментарях земляки нам писали, що це чудовий огляд краєзнавчих та історичних місць нашого краю. І добре було б створити нові музеї та куточки, навіть музей під відкритим небом. У телефонних дзвінках та коментарях читачі також ділилися, що коли прочитали матеріали про унікальні місця, абетку з тутешніми асоціаціями, втілені ентузіастами ідеї, зробили для себе відкриття – про щось вони дізналися вперше. Наприклад, про «Чортів ліс» та музей у Великому Лузі.

Ці матеріали дали поштовх до дискусії у мережі Facebook про важливість цілеспрямованого розвитку зеленого туризму в Пулинському районі та написання редакторського посту. Жителі Пулинського району та земляки, які мешкають за його межами, активно обговорювали, що в кожній громаді району має бути програма з розвитку зеленого туризму із передбаченим фінансуванням. Це дозволить зберегти унікальні родзинки нашого краю, приваблювати туристів, інвесторів, отримувати додаткові надходження до місцевих бюджетів.

Читачі радили залучати вчителів та учнів до розробки соціальних проєктів розвитку зеленого туризму, адже це потужна сила та енергія, знання і розум, які можуть багато зробити в своїй громаді.

Посилання на матеріал «7 унікальних місць Пулинщини, які варто відвідати після карантину» також поширив на своїй сторінці Житомирський регіональний офіс U-LEAD з Європою, заохочуючи широкий загал до ознайомлення з принадами Пулинського району.

Зелений туризм, як ми переконалися за час батлів, – тема найбільш обговорювана. Особливо в часи ізоляції у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Тож є над чим працювати громадам, небайдужим мешканцям – і журналістам теж!

You cannot copy content of this page